Portugese Tinto, Do Tejo DOC 2016

Beschrijving

Zeer fraaie lekkere fruitige wijn met body van een 150 jaar oud écht familiebedrijf uit het Portugese Tejo (Ribatejo, regio Lissabon).

Gemaakt van 40% Touriga Nacional, 30% Syrah, 30% Merlot druiven smaakt het fruit gepolijst en kent zwarte kersen. De wijn kent een mooie balans, een fraaie structuur die gastronomische mogelijkheden biedt en delicate tannines. De stijl van de afdronk is modern, soepel en evenwichtig.

Deze wijn laat zich prima begeleiden door diverse vleesgerechten waaronder lam, kalf, wit vlees en harmonieert prima met pasta’s, ovenschotels, vegetarische gerechten maar combineert ook verrassend goed met visgerechten, wild, salade’s maar ook door een zomerse barbecue. De combinatie met lamsvlees en zachte kazen is bijzonder fraai.

De bodem waarop de druivenstokken staan aangepland bestaat uit zand- en kleibodem is uitstekend geschikt voor het maken van kwaliteitswijnen van een constant hoog niveau. De gekozen druiven passen uitstekend bij de bodem en het klimaat.

De druiven worden ontsteeld en langzaam pneumatisch geperst. Om de wijn een hoge kwaliteit te laten krijgen worden de druiven vergist op een temperatuur van exact 22°C. De most wordt regelmatig ondergedompeld om de wijn meer fruit en karakter te geven. Na 6 weken rijping op RVS wordt de wijn gebotteld. Alcohol: 13%

Heerlijke wijn voor alle seizoenen.

In voorraad

Normale prijs: € 6,25

Special Price € 5,95


Terug