Domaine de Bridau Picpoul de Pinet 2018

Beschrijving

Het drinken van een glas Picpoul is een ware beleving, een heerlijk frisse en opwekkende wijn ideaal met mosselen, of "gewoon" op terras of balkon.
Picpoul de Pinet is sappig en heerlijk verkwikkend met een fris en prikkelend karakter. Exotisch fruit, zachte bitters en vrij hoge, stevige maar toch fijne zuren. Een aromatische geur waarin sommigen menthol ontdekken en een lange nasmaak. Picpoul de Pinet is een fantastische aperitiefwijn met tonen van groene appel.

PicPoul de Pinet is één van de dertien toegestane druivenrassen voor Chateauneuf du Pape, genoemd naar het plaatsje Pinet, het centrum van het productiegebied. Pinet ligt ten westen van Sète en ten zuidwesten van Montpellier. Tevens grenst Pinet aan het grote bassin de Thau. Dit bassin was vroeger een binnenzee en de bodem bestaat uit fossiele schaal en schelpdiertjes. Begrijpelijk dat de Picpoul de Pinet uitstekend combineert met oesters en mosselen.

Picpoul de Pinet wordt samen met zes gemeenten beschouwd als een sub appellation van de Coteaux du Languedoc en vormt een aparte klimaatzone met een Mediterraan klimaat. Het gebied ligt op zestig meter hoogte en de wijngaarden op heuvels en in het vlakke land bestaan volledig uit kalk. Na gisting ligt de wijn gedurende 4 à 6 maanden op eiken vaten.
De wijn heeft een alcoholgehalte van ongeveer 12 à 13%.

Lekker jong en licht gekoeld drinken, 10° - 12° C.

In voorraad

Normale prijs: € 9,25

Special Price € 8,95


Terug