De wijnhuizen waar To Friends een langdurige relatie mee heeft opgebouwd komen uit de wijnlanden Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal. Stuk voor stuk wijnhuizen die we zorgvuldig hebben geselecteerd op basis van hun kennis, kunde en werkwijze. De grotendeels biologische, zuivere en eerlijke wijnen worden gemaakt van een selectie van de beste druiven die vervolgens met de hand worden geplukt.

Zuivere wijnen zijn eenvoudig gezegd wijnen zonder bacteriën en schimmels met een laag sulfietgehalte. Het maken van zuivere wijnen begint in de wijngaarden. Een zuivere wijn komt voort uit:

  •     een combinatie van druiven en terroir;
  •     het juiste microklimaat;
  •     de juiste snoeiwijzen en
  •     een temperatuur gecontroleerd, schoon vinificatieproces.

Hierdoor behoeft de wijn een minimaal gehalte aan sulfiet om de aanwezige bacteriën te doden. Een Zuivere wijn is in balans (geur, smaak en afdronk), en is licht verteerbaar en bijzonder lekker. Een volgend glas is makkelijk besteld.

Een zuivere wijn gaat over het eindresultaat! Een biologische of biodynamische wijn gaat meer over de wijze waarop wijn wordt gemaakt en gaat niet over hoe zuiver de wijn in het glas is. Onze wijnhuizen zijn geselecteerd op zuiverheid en duurzaamheid. Een wijnhuis dat duurzaam werkt is gericht op het in stand houden van de aardbol door oog te hebben voor het insectenleven, bodemgesteldheid en het milieu.
To Friends stelt alles in het werk om die wijnhuizen te selecteren die de filosofie en missie omarmen:
“Alleen nog maar zuivere wijnen op tafel”.

Door elk jaar opnieuw te investeren in een goede bodemgesteldheid, het insectenleven en het milieu kunnen onze wijnhuizen blijven werken volgens de filosofie dat een goede wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Milieubewust door een minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen en zonder toevoegingen achteraf of geknutsel in de wijnkelder. De combinatie van deze duurzame zorg voor hun wijngaarden, respect voor de natuur, hun passie en de meest moderne en hoogwaardige technieken zorgt voor de hoogst haalbare kwaliteit wijnen.

Hieronder treft u een indruk van onze wijnen, dit is slechts een kleine greep uit ons totale assortiment dat overigens geheel uit voorraad leverbaar is!

Wij maken graag een afspraak om samen met u de beste keuzes te maken voor uw klantenkring, gasten en gerechten.

Ook op deze website treft u geen prijzen want zoals wij beloven maken wij ons er samen met u als horecaondernemer of wijnspeciaalzaak sterk voor dat onze wijnen niet op Nederlandse webshops worden aangeboden. Hierdoor kunt u zelf de verkoopprijs van uw wijnen bepalen welke past bij uw kostenstructuur en filosofie.